Timur Lenk

Timur Lenk

by Arnaud Blin

NOOK Book(eBook)

$6.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Fascinant, misterios, inspaimantator, Timur Lenk este un personaj mitologic. Pictorii, sculptorii si scriitorii au realizat portrete reale sau imaginare ale acestui cuceritor, iar in Uzbekistanul de astazi este considerat erou national.

Timur Lenk (1336-1405) a ajuns la putere la varsta de 40 de ani. Strateg de geniu, manat de ambitie, sprijinindu-se pe mitul lui Ginghis Han, si-a intins imperiul in toata stepa Asiei. Armatele sale au raspandit groaza, atacurile erau nemiloase, victoriile fulgeratoare, iar cuceririle imense. Dar, in acelasi timp, erau efemere - teritoriile au fost din nou pierdute.

Marcat de contradictii, Timur Lenk, ultimul mostenitor al cavalerilor nomazi, a devenit sedentar, asezandu-se la Samarkand, oras transformat in capitala. Desi Timur Lenk era musulman, la banchetele care sarbatoreau victoriile sale de pe campul de lupta, bautura curgea garla. Mare amator de arta, era de o barbarie nemaiauzita fata de cei invinsi. Dupa chipul si asemanarea lui, mostenirea timurida este paradoxala. Desi nu a mai ramas nimic din imperiul sau, Timur Lenk si-a construit un mit care continua si astazi sa existe si care marcheaza modul de viata, arta si religia unor popoare din Asia Centrala.

Product Details

ISBN-13: 9789731358185
Publisher: Grupul Editorial Corint
Publication date: 11/07/2013
Series: Istorie
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
File size: 906 KB

Customer Reviews