Sissi, imparateasa Austriei

Sissi, imparateasa Austriei

by Jean des Cars

NOOK Book(eBook)

$8.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

In anul 1898, Elisabeta, imparateasa Austriei si regina Ungariei, a fost asasinata la Geneva de un anarhist italian. De atunci, Sissi a devenit un mit. Suverana bizara si solitara, de o frumusete legendara, a inspirat poeti, pictori si cineasti.

In paginile acestei carti o veti descoperi pe femeia Sissi, cu multe calitati si cu defecte, dar si pe imparateasa Elisabeta, care apartine istoriei.

Criticata la Viena, venerata la Budapesta, mai lucida decat multi diplomati ai vremii in privinta conflictelor din Balcani, a fost un permanent sprijin pentru sotul ei, imparatul Franz Joseph.

"Nu am avut decat o preocupare: sa o fac pe regina sa traiasca din nou, reconstituind cu maximum de minutiozitate viata ei iesita din comun, deoarece acest "inventar“ al Europei de ieri, care este azi fragmentata, apartine memoriei noastre. Inainte de a judeca, se cuvine sa cunoastem aceasta viata. Am incercat sa o reconstitui pas cu pas, fara a o izola de context, adeseori hotarator. (…)

Am inteles mai bine fascinatia pe care o exercita imparateasa Elisabeta de peste 100 de ani. Am vrut sa ii deslusesc viata, inceputa ca o opereta si terminata ca o tragedie, si am incercat sa ii inteleg caracterul (…). Mi s-a parut ca a venit momentul sa prezint portretul unei femei de neuitat.“ - Jean des Cars

Product Details

ISBN-13: 9789731358208
Publisher: Grupul Editorial Corint
Publication date: 11/12/2013
Series: Istorie
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
File size: 2 MB

Customer Reviews