Reproducerea asistată. Aspecte inconștiente

Reproducerea asistată. Aspecte inconștiente

by Mali Mann

NOOK Book(eBook)

$6.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Tot mai multe cupluri apelează astăzi la tehnici de reproducere artificială. Ritmul stresant al vieții și decizia amânată de a avea copii conduc la diminuarea șanselor de fecundare naturală. Psihologia și psihanaliza ne-au demonstrat însă că între minte și corp există influențe reciproce, astfel că unele situații de viață insuficient înțelese pot lăsa urme adânci la nivel mental și somatic. Ce se întâmplă în psihicul protagoniștilor în tot acest proces de aducere pe lume a unei noi vieți? Cum afectează trăirile lor pe cele ale copilului? Cel mic e bine oare să-i cunoască pe donorii care au contribuit la conceperea sa? Printre subiectele abordate în prezenta carte se numără: trauma psihică a infertilității, compulsia de a recurge, în mod repetat și fără succes, la reproducerea asistată, anxietatea legată de maternitate, viețile copiilor proveniți din fecundare artificială. O noutate pe piața românească de profil, cartea se adresează publicului larg, dar și medicilor și psihologilor.

În perioada de început a terapiei, Paula declarase că își dorește să fie mamă. Când devenise tot mai clar că relația ei cu Frank era din ce în ce mai serioasă, a început să simtă o oarecare ezitare. Va rămâne Frank alături de ea? Va continua ea să îl iubească sau va deveni cineva ca mama ei, care n-ar fi putut aprecia &quo;darul “iubirii lui Frank? De vreme ce părerea comună a femeilor din familia ei era că un copil ruinează relația dintre părinți, se va întâmpla acest lucru și în cazul relației ei cu Frank? (...) Șase luni mai târziu, Paula era pregătită să înceapă să caute o donoare.
Terese Schulman, autoare inclusă în prezentul volum colectiv

Această carte conține elemente de sociologie (de ce femeile amână decizia de a concepe), insighturi psihanalitice (privind relația mamei cu propria-i mamă, precum și fantasmele copilului referitoare la părintele necunoscut), dar se referă uneori și la efectul traumatic pe care eșecul conceperii îl are asupra viitoarei evoluții a cuplului.
Axel Hoffer, psihanalist și profesor de psihiatrie la Harvard Medical School
Related collections and offers

Product Details

ISBN-13: 9786067198010
Publisher: Trei
Publication date: 08/22/2016
Series: Psihologia pentru toti
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
File size: 891 KB

Customer Reviews