Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott: Filmmanuset

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott: Filmmanuset

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott: Filmmanuset

Fantastiska vidunder: Grindelwalds brott: Filmmanuset

eBook

$8.99 

Available on Compatible NOOK devices, the free NOOK App and in My Digital Library.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers


Overview

I slutet av Fantastiska vidunder och var man hittar dem infångades den mörka trollkarlen Gellert Grindelwald i New York med hjälp av Newt Scamander. Men Grindelwald lyckas fly fångenskapen och samlar en stor skara anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: Att låta renblodiga trollkarlar styra över alla icke-magiska varelser.
I ett försök att stoppa Grindelwalds planer tar Albus Dumbledore hjälp av sin tidigare Hogwartselev, Newt, som än en gång går med på att hjälpa till, ovetandes om vilka faror som väntar. Såväl kärlek som lojalitet testas, även hos trogna vänner och inom familjer, i en alltmer uppdelad trollkarlsvärld.
Det andra filmmanuset av J.K. Rowling, med fantastiska illustrationer av MinaLima, berättar om tidiga händelser som skapade trollkarlsvärlden, med överraskande blinkningar till Harry Potter-berättelserna, vilket kommer att glädja såväl bok- som filmfans.


Product Details

ISBN-13: 9781781104750
Publisher: Pottermore Publishing
Publication date: 01/18/2019
Series: Fantastiska vidunder , #2
Sold by: Pottermore Limited
Format: eBook
Pages: 304
File size: 6 MB
Age Range: 8 Years
Language: Swedish

About the Author

About The Author

J.K. Rowling är författare till den ständigt populära och epokgörande Harry Potter-serien, samt till flera fristående romaner och en kriminalserie som hon skrivit under pseudonymen Robert Galbraith.

Efter att idén till Harry Potter kom till henne under en försenad tågresa 1990, planerade och skrev hon serien på sju böcker och den första av dessa, Harry Potter och De Vises Sten, publicerades i Storbritannien 1997. De följdes av succéfilmer, och den sista av de åtta filmerna, Harry Potter och dödsrelikerna - Del 2, släpptes 2011. Harry Potter-böckerna har nu sålts i över 600 miljoner exemplar världen över och översatts till över 80 språk. De fortsätter att upptäckas och älskas av nya generationer läsare.

Till Harry Potter-serien skrev J.K. Rowling tre korta volymer för välgörenhet: Quidditch genom tiderna och Fantastiska vidunder och var man hittar dem till förmån för Comic Relief och Lumos samt Barden Beedles berättelser till förmån för hennes ideella barnorganisation Lumos.

En av dessa ackompanjerande volymer inspirerade filmserien Fantastiska vidunder, som inleddes 2016 och vars manuskript är skrivna eller medskrivna av Rowling.

År 2016 samarbetade hon också med dramatikern Jack Thorne och regissören John Tiffany för att fortsätta Harrys historia i en pjäs, Harry Potter och Det fördömda barnet.

J.K. Rowlings fristående romaner inkluderar Den tomma stolen, som publicerades 2012. Hon skriver under pseudonymen Robert Galbraith och är författare till den hyllade "Strike"-serien med privatdetektiverna Cormoran Strike och Robin Ellacott.

År 2020 återgick hon till att publicera för yngre barn med sagan The Ickabog, som först publicerades gratis på nätet för barn under covid-19-pandemin. Julegrisen, en äventyrsberättelse om en pojkes kärlek till sin mest värdefulla leksak och allt han gör för att hitta den, publicerades 2021 och blev en bästsäljare i Storbritannien, USA och Europa.

J. K. Rowling har fått OBE och Companion of Honour för sina insatser för barnlitteraturen och har fått många andra priser och utmärkelser, bland annat Frankrikes Legion d'Honneur, Spaniens Prince of Asturias Award och Danmarks Hans Christian Andersen Award. År 2020 fick Jo en British Book Award, som erkände Harry Potter och De Vises Sten som den viktigaste boken under de senaste tre årtionden.

Hon stöder humanitära ändamål genom sin välgörenhetsstiftelse Volant, och är också grundare samt ordförande för Lumos, vilket är en internationell välgörenhetsorganisation som kämpar för varje barns rätt till en familj genom att förändra vårdsystem runt om i världen.

Hometown:

Perthshire, Scotland

Date of Birth:

July 31, 1965

Place of Birth:

Chipping Sodbury near Bristol, England

Education:

Exeter University
From the B&N Reads Blog

Customer Reviews