Familia Watson

Familia Watson

by Jane Austen

NOOK Book(eBook)

$3.99

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

„Sa fii legata de casatorie - sa urmaresti un barbat doar de dragul unei situatii - este genul de lucru care ma socheaza; nu il pot intelege. Saracia e un mare rau, dar, pentru o femeie instruita si cu sentimente, nu trebuie sa fie, nu poate fi cel mai grav. Mai degraba as fi profesoara la o scoala (si nu-mi vine in minte ceva mai cumplit) decat sa ma casatoresc cu un barbat care nu imi place”.

Emma Watson a fost crescuta foarte departe de casa de niste rude instarite si cultivate, dar, dupa ce matusa ei incheie un mariaj stupid, este trimisa fara un sfant intr-o familie pe care abia daca o cunoaste.

„De la a fi viata si spiritul unei case in care totul fusese confort si eleganta, si de la a fi potentiala mostenitoare a unei vieti independente si lipsite de griji, ea avea sa devina o persoana cu totul lipsita de importanta pentru toti cei din jur, o povara pentru cei de la care nu avea cum sa astepte afectiune... inconjurata de minti inferioare”.

Tatal ei nu mai avea mult de trait, caminul lor avea sa se destrame si cele trei surori ale sale, in dorinta disperata de a se casatori, se lupta cu inversunare intre ele pentru putinii barbati disponibili. Emma cunoaste curand un barbat pe care l-ar putea iubi, Dl. Howard, profesor particular la castelul Osborne. In tot cazul, bogata si influenta familie Osborne are alte planuri si pentru unul si pentru celalalt.

Jane Austen a abandonat Familia Watson dupa 17.500 de cuvinte, in anul 1805, dar i-a spus surorii sale cum avea sa se sfarseasca romanul. Dupa doua sute de ani, Merryn Williams a completat acest roman realist, dar incantator, dupa indrumarile ei.

Product Details

ISBN-13: 9789737245083
Publisher: Grupul Editorial ALL
Publication date: 09/30/2012
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
File size: 569 KB

About the Author

Jane Austen (1775-1817) was an English author known primarily for her six major novels set among the British landed gentry at the end of the 18th century. Considered defining works of the Regency Era and counted among the best-loved classics of English literature, Austen’s books include Sense and Sensibility, Pride and Prejudice, Mansfield Park, Emma, Northanger Abbey, and Persuasion. The latter two were published after her death.

Date of Birth:

December 16, 1775

Date of Death:

July 18, 1817

Place of Birth:

Village of Steventon in Hampshire, England

Place of Death:

Winchester, Hampshire, England

Education:

Taught at home by her father

Customer Reviews