Borne

Borne

by Jeff VanderMeer

NOOK Book(eBook)

$8.40
View All Available Formats & Editions

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Rachel ?guberálásból él a jövo egy porig rombolt, névtelen városában. Az egyik nap egy furcsa teremtményt talál Mord, a gigantikus zsarnoki medve bundáján, aki egykoron a Vállalat nevu biotech cég folyosóin nevelkedett, majd a rajta végzett kísérletek után megnott, a kínzások eredményeként pedig megorült és elszabadult. Azóta rettegésben tartja a várost, de ugyanakkor élelemmel is ellátja a bujkáló lakókat.

Rachel a teremtményt Borne-nak nevezi el, aki eloször semmire se hasonlít – egy kis zöld dudor csupán, ami akár a Vállalattól is eredhet. A Vállalatról pedig azt pletykálják, hogy habár jelentos károkat szenvedett el, de mindmáig létrehoz furcsa lényeket, és olyan távoli helyekre küldi oket, ahova még nem ért el a pusztulás.

Rachel és Borne között különösen szoros kapcsolat alakul ki, de ebben a világban minden kötelék csapda, és bármilyen gyengeség könnyen megölheti az embert. A lány hazaviszi a teremtményt a földalatti menedékébe, és a drogokkal kereskedo szeretojét, Wicket is sikerül meggyoznie, hogy fogadják be a titokzatos jövevényt. De ebben a furcsa háromszögben mindenkinek titkai vannak, és amit Rachel a Vállalat épületének elfeledett mélységében talál, az mindent és mindenkit örökre megváltoztat.

Jeff VanderMeer a lenyugözo Déli Végek-trilógia után egy olyan, a mufajt még jobban feje tetejére állító regénnyel jelentkezik, ahol sem a múlt, sem a jelen, sem a jövo nem az, aminek látszik. A Borne az év egyik legeredetibb regénye, amely szerzojét végérvényesen teszi korunk egyik legfontosabb sci-fi írójává.

Product Details

BN ID: 2940157308339
Publisher: Agave
Publication date: 04/25/2017
Sold by: Barnes & Noble
Format: NOOK Book
Pages: 320
File size: 2 MB

About the Author

Widely regarded as one of the world’s best fantasists, bestselling author Jeff VanderMeer’s book-length fiction has been translated into fourteen languages, while his short fiction has appeared in several year's best anthologies and short-listed for Best American Short Stories. His most recent books have made the year's best lists of Publishers Weekly, The San Francisco Chronicle, and Los Angeles Weekly. He is also the recipient of an NEA-funded Florida Individual Artist Fellowship for excellence in fiction and a Florida Artist Enhancement Grant.

Customer Reviews