Az ötödik évszak

Az ötödik évszak

by N. K. Jemisin
Az ötödik évszak

Az ötödik évszak

by N. K. Jemisin

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers

LEND ME® See Details

Overview

Így ér véget a világ... utoljára.

Három szörnyű dolog történik egyetlen nap leforgása alatt. A szürke kisvárosi életet élő Essun arra tér haza, hogy férje brutális módon végzett a kisfiukkal, majd elmenekült és erőszakkal magával vitte a lányukat. Eközben a hatalmas Sanze ― az egész világot befolyásoló birodalom, aminek találmányai évezredek óta a civilizáció alapjait képezik ― összedől, mert teljes lakossága egy őrült bosszújának áldozatául esik. S végül, a Rezdületlenként ismert kontinens szívében egy óriási, vöröslő repedés keletkezik, és az általa kiokádott hamu elsötétíti az eget. Egyesek szerint évekre. Mások szerint évszázadokra.

Ebben a haldokló és halálos világban Essun mindent meg fog tenni, hogy megmentse a lányát, és bosszút álljon a férjén. Az utolsó tartalékaiból tengődő, napfény, ivóvíz és művelhető termőföld nélkül maradt Rezdületlenben pedig kitörni készül a háború. Egy végső, nagy leszámolás a nemzetek közt, amit nem a hatalomért vagy a földért vívnak majd, hanem a túléléshez szükséges alapvető forrásokért. Essunt viszont nem érdekli, hogy az ismert világ összeomlik körülötte: ő maga fogja puszta kézzel elpusztítani, ha ezt kell tennie a lánya megmentéséért.

N. K. Jemisin az utóbbi években hívta fel magára a figyelmet az epikus fantasy olvasók körében különleges világaival és szereplőivel. Kegyelmet nem ismerő történetmesélésével pedig a műfaj rettenhetetlen férfi szerzőit is nem egyszer megszégyenítette. Az ötödik évszak című regénye az eddigi legjobb műve: gyilkosság, árulás és feltépett sebek egy olyan lélegzetelállítóan idegen, de mégis ismerős világban, ahol fegyverként lehet használni a föld erejét, és ahol a halál mindenkit utolér.

Product Details

ISBN-13: 9789634191070
Publisher: Agave Könyvek Kiadó Kft.
Publication date: 04/21/2020
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: eBook
Pages: 368
File size: 2 MB
Language: Hungarian

About the Author

N. K. Jemisin is a Brooklyn author who won the Hugo Award for Best Novel for The Fifth Season, which was also a New York Times Notable Book of 2015. She previously won the Locus Award for her first novel, The Hundred Thousand Kingdoms, and her short fiction and novels have been nominated multiple times for Hugo, World Fantasy, Nebula, and RT Reviewers' Choice awards, and shortlisted for the Crawford and the James Tiptree, Jr. awards. She is a science fiction and fantasy reviewer for the New York Times.

From the B&N Reads Blog

Customer Reviews