Az SS kiiktatása: Hajsza a történelem legkegyetlenebb háborús bunösei után

Az SS kiiktatása: Hajsza a történelem legkegyetlenebb háborús bunösei után

Az SS kiiktatása: Hajsza a történelem legkegyetlenebb háborús bunösei után

Az SS kiiktatása: Hajsza a történelem legkegyetlenebb háborús bunösei után

eBook

$12.99 

Available on Compatible NOOK devices, the free NOOK App and in My Digital Library.
WANT A NOOK?  Explore Now

Related collections and offers

LEND ME® See Details

Overview

A Harmadik Birodalom rémtetteire már közvetlenül a második világháború lezárása után fény derült, ezért a népirtást elkövető háborús bűnösök jellemzően a szökés mellett döntöttek. Néhányukat hamar elkapták – mint az SS hírhedt vezérét, Heinrich Himmlert –, mások azonban elkerülték a letartóztatást, köszönhetően egy olajozottan működő szervezetnek, mely éppen az ilyen bűnösök bújtatására szakosodott. Utóbbiak közé tartozott Josef Mengele, „a halál angyala”, aki iszonyú orvosi kísérleteket végzett Auschwitzban; Martin Bormann, Hitler brutális személyi titkára; Klaus Barbie, a könyörtelen „lyoni hóhér”, s talán valamennyi közül a legförtelmesebb: Adolf Eichmann.
Az SS kiiktatása eposzba illő hőstörténet arról a titkos háborúról, amit az önjelölt „nácivadászok” vívtak. Ebbe a végtelekig eltökélt és igencsak sokszínű csapatba tartozott többek között egy francia házaspár, egy, a normandiai partraszállás idején katonaként szolgált amerikai ügyvéd, egy német ügyész, aki sírig tartó hűséget esküdött a náci pártnak, több izraeli Moszad ügynök és a haláltáborok egyik túlélője is. Ezek a férfiak és nők évtizedeken kutattak az SS még szökésben lévő tagjai után, hogy egyikük se úszhassa meg a felelősségre vonást és sok esetben a halálos ítéletet.
Az SS kiiktatása egyszerre felemelő és hátborzongató, s új részletekkel szolgál a történelem egyik legmesteribb hajszájáról.


Product Details

ISBN-13: 9789634338437
Publisher: Libri Kiadó
Publication date: 12/07/2020
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: eBook
Pages: 320
File size: 3 MB
Language: Hungarian

About the Author

About The Author

Political commentator Bill O'Reilly (b. 1949) is the author of more than a dozen books, including the bestselling "Killing" series -- popular biographies of Lincoln, Kennedy, Reagan, Jesus, and other historical figures co-authored with Martin Dugard. Several of the "Killing" books have been adapted into young reader's editions. O'Reilly is also known for his Legends and Lies series, with co-author David Fisher. He lives on Long Island.

From the B&N Reads Blog

Customer Reviews