ISBN-10:
9634521118
ISBN-13:
9789634521112
Pub. Date:
Publisher:
A Majomisten elveszett városa

A Majomisten elveszett városa

by Douglas Preston

NOOK Book(eBook)

$11.89

Available on Compatible NOOK Devices and the free NOOK Apps.
WANT A NOOK?  Explore Now
LEND ME® See Details

Overview

Egy ötszáz éves legenda.
Egy ősi átok.
Egy megdöbbentő orvosi rejtély.
És egy veszélyes utazás a világ legsűrűbb dzsungelének mélyére.

A Majomisten elveszett városáról Közép-Amerika gyarmatosítása óta keringenek történetek. A legenda szerint az őslakosok a mai Honduras belsejébe menekültek a spanyol hódítók elől, és magukkal vitték a kincseiket is. A szent városukat azóta rettenetes átok védi: aki belép a területére, hamarosan megbetegszik, és meghal.

2012-t írunk, a népszerű krimiszerző, Douglas Preston csatlakozik egy régészekből és geológusokból álló kutatócsoporthoz, amely meg akarja találni az elveszett várost. Egy új, az amerikai hadsereg részvételével kifejlesztett légi radartechnika segítségével feltérképezik, mi rejtőzik a sűrű őserdő felszíne alatt. A képek azonban a legmerészebb várakozásaikat is felülmúlják: a meredek hegyektől övezett, elhagyatott völgyben ugyanis nemcsak egy város, hanem egy egész rejtélyes civilizáció nyomaira bukkannak. Hamarosan a saját bőrükön tapasztalják meg a vállalkozás árnyoldalait: zuhatagszerű esőzések, sártenger, vérszívó rovarok, jaguárok és mérges kígyók veszélyeztetik az expedíció sikerét, és nem utolsósorban a tudósok életét. Arra viszont még ők sem számítanak, hogy a legnagyobb fenyegetést az elveszett város átka jelenti: egy gyógyíthatatlan trópusi betegség, amely akár halálos is lehet.
A Majomisten elveszett városa drámai fordulatokban bővelkedő, ugyanakkor hiteles beszámoló a 21. század egyik legjelentősebb régészeti felfedezéséről. A kötetnek ott a helye a történelmi rejtélyek iránt érdeklődő minden olvasó könyvespolcán.Related collections and offers

Product Details

ISBN-13: 9789634521112
Publisher: General Press Könyvkiadó
Publication date: 06/01/2018
Sold by: PUBLISHDRIVE KFT
Format: NOOK Book
Pages: 348
File size: 8 MB

About the Author

Douglas Preston and his co-author Lincoln Child have produced countless bestselling novels, including 15 in the famous Special Agent Pendergast series. Two of those books, Relic and The Cabinet of Curiosities, were chosen by readers in a National Public Radio poll as being among the one hundred greatest thrillers ever written. In addition to his fiction, Preston also writes about archaeology for The New Yorker and Smithsonian magazine.

Place of Birth:

Cambridge, Massachusetts

Education:

B.A., Pomona College, 1978

Customer Reviews