Перехресні стежки

Перехресні стежки

Перехресні стежки

Перехресні стежки

Hardcover

$31.99 
  • SHIP THIS ITEM
    Qualifies for Free Shipping
  • PICK UP IN STORE
    Check Availability at Nearby Stores

Related collections and offers


Overview

Книга "Перехресні стежки" Івана Франка - це глибоке й багатогранне літературне дослідження, яке занурює читача в світ українського селянства кінця XIX століття. Через долі своїх героїв, Франко розкриває соціальні й особистісні конфлікти, з якими вони зіштовхуються, прагнучи знайти своє місце в мінливому світі. Автор досліджує теми любові, віри, зради та пошуку особистої свободи, роблячи акцент на моральних виборах і випробуваннях, що стоять перед кожним з персонажів.

В "Перехресних стежках" Франко не тільки зображує життєві реалії того часу, але й порушує вічні питання про сенс життя, людську гідність та важливість збереження культурної ідентичності. Через вміле використання діалекту, описів природи та побуту, він створює живий та автентичний образ українського села, запрошуючи читача не тільки дослідити минуле, але й замислитися над актуальними проблемами сучасності.

Ця книга є важливим читанням для всіх, хто цікавиться українською історією, культурою та літературою, а також для тих, хто шукає глибокого розуміння людської природи та моральних цінностей. "Перехресні стежки" - це не просто літературний твір, але й путівник по складних життєвих маршрутах, які перетинаються у пошуках істини та справедливості.


Product Details

ISBN-13: 9781804841327
Publisher: Ukrainian Library
Publication date: 02/26/2024
Pages: 412
Sales rank: 308,852
Product dimensions: 5.00(w) x 8.00(h) x 1.06(d)
Language: Ukrainian

About the Author

Іван Франко (1856-1916) - видатний український письменник, поет, громадський і культурний діяч, перекладач і громадський діяч, який вніс значний внесок у розвиток української літератури та культури загалом. Він народився у сім'ї священника в містечку Нагуєвичі на Галичині, тоді частині Австро-Угорщини. Франко вчився в гімназії в містах Дрогобичі та Коломия, Письменник навчався у Львівському університеті, а потім у Чернівецькому, де й здобув вищу освіту. Згодом захистив дисертацію у Віденському університеті, діставши науковий ступінь доктора філософії.Після повернення в Україну він почав працювати журналістом та писати літературні твори. Франко став одним з найвідоміших літераторів України свого часу. Його творчість охоплює різні жанри, від лірики та епосу до драми та прози. Він написав понад 50 тисяч сторінок творів на українській мові, а також перекладав твори іноземних письменників на українську мову. У своїх творах Франко змальовував реалії українського життя, викривав соціальні та національні проблеми свого часу, розвивав ідеї національної свідомості та громадськості. Іван Франко був не тільки талановитим письменником, але й активним громадським діячем. Він працював у різних організаціях, що боролися за національну самобутність та права українського народу. Він також був засновником і активним членом наукових товариств, що займалися вивченням української мови, культури та історії.У своїй громадській діяльності Франко був активістом руху за національне відродження українського народу та за зміцнення соціальної справедливості. Він став одним з лідерів української національно-демократичної партії та активно брав участь у її роботі.Франко був підданий політичних переслідувань, але він не здалися і продовжував свою роботу, зберігаючи вірність своїм ідеалам. Іван Франко залишив по собі великий літературний доробок, який має величезне значення для української культури та літератури в цілому. Найвідоміші твори поетичні збірки З вершин і низин, Зів'яле листя, поема Мойсей, повість Захар Беркут, драма Украдене щастя.
From the B&N Reads Blog

Customer Reviews