НЕВЕРОЈАТНО ТОПЛО И ЗАЧИТНО ГОТВАЧКА

НЕВЕРОЈАТНО ТОПЛО И ЗАЧИТНО ГОТВАЧКА

by ЦВЕТАН САМОХОДО&
НЕВЕРОЈАТНО ТОПЛО И ЗАЧИТНО ГОТВАЧКА

НЕВЕРОЈАТНО ТОПЛО И ЗАЧИТНО ГОТВАЧКА

by ЦВЕТАН САМОХОДО&

Paperback

$45.99 
  • SHIP THIS ITEM
    Qualifies for Free Shipping
  • PICK UP IN STORE
    Check Availability at Nearby Stores

Related collections and offers


Overview

Чилите додаваат боја на садот освен да се топли. Мелените црвени чили се користат за ароматизирање на месото и сосот, додека зелените чили зачинуваат чатни и пржени производи. Чилите може да бидат топли без разлика на нивната боја . Пиперката или зелената пиперка, секогаш поблаг по вкус, додава текстура.

  • Гарам масала (буквално лут зачин на хинди) е сличен на пиперот во прав. Тоа е мешавина од мелени зачини корисни за зачинување на речиси секое индиско јадење. Најдобро е да ги добиете зачините свежи и да ги испечете пред мелење. Се чува околу 3 месеци во херметички затворена тегла. Зачините можат да го извлечат најдоброто од која било состојка, а аромата може да предизвика здрав апетит во целата околина. Старите Индијанци верувале дека добрата храна треба да ги привлекува сите сетила. Сè е прашање на пропорција - вистинската текстура, боја , арома и вкус.
  • Спротивно на популарното верување, „лутата " храна не резултира со чир. Ѓумбирот, на пример, се користи во источната медицина како „лек за се" за разни заболувања, вклучително и главоболки за подмладување на телото. Во народната традиција, ѓумбирот е пофален како ресторативно средство и како афродизијак.


    Product Details

    ISBN-13: 9781835786543
    Publisher: Not Avail
    Publication date: 10/24/2023
    Pages: 318
    Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.67(d)
    Language: Macedonian
    From the B&N Reads Blog

    Customer Reviews