КОМПЛЕТНА ПРАЗНИЧНА ГОТВАЧКА ХАНУКА

КОМПЛЕТНА ПРАЗНИЧНА ГОТВАЧКА ХАНУКА

by Алберт Колипатк&
КОМПЛЕТНА ПРАЗНИЧНА ГОТВАЧКА ХАНУКА

КОМПЛЕТНА ПРАЗНИЧНА ГОТВАЧКА ХАНУКА

by Алберт Колипатк&

Paperback

$41.99 
  • SHIP THIS ITEM
    Qualifies for Free Shipping
  • PICK UP IN STORE
    Check Availability at Nearby Stores

Related collections and offers


Overview

Добредојдовте во Радоста на Ханука, врвниот готвач за славење на Фестивалот на светлината! Ханука е време за семејство, пријатели и вкусна храна, а овој готвач има се што ви треба за да создадете незаборавни оброци и почести што ќе ги воодушеват вашите најблиски.

Во оваа готвачка, ќе најдете широк спектар на традиционални и модерни рецепти за Ханука, од класични латки и бришети до креативни пресврти на традиционални омилени како суфганиот (желе крофни) и шала. Без разлика дали сте искусен готвач или почетник во кујната, овие рецепти се лесни за следење и ќе ви помогнат да создадете вкусни оброци, грицки и десерти од Ханука што ќе ги сакаат сите.

Но, Радоста на Ханука е повеќе од обична готвачка - таа е прослава на еврејската култура и традиција. Во текот на книгата, ќе научите за историјата и значењето на Ханука, како и за приказните и традициите што го прават овој празник толку посебен.

Значи, без разлика дали барате инспирација за вашето мени за Ханука или едноставно сакате да дознаете повеќе за овој сакан празник, Радоста на Ханука е совршен придружник. Ајде да готвиме и да го прославиме Фестивалот на светлината со стил!

Ханука, Фестивал на светлината, готвач, традиционален, модерен, рецепти, латки, гради, суфганиот, чала, еврејска култура, традиција, празник, мени, инспирација, прослава..


Product Details

ISBN-13: 9781835519516
Publisher: Not Avail
Publication date: 09/07/2023
Pages: 282
Product dimensions: 6.00(w) x 9.00(h) x 0.59(d)
Language: Macedonian
From the B&N Reads Blog

Customer Reviews